Ç’nder!

Ç’nder! Të jesh student E kam fjalën të jesh i tillë, Jo të të thonë kështu Kur kalon klasën ma para Dhe bën glasën Mu në libra, kur ka, Mu në leksione, orë mësimi, Mu në pedagogë të ndershëm, të drejtë e të zhdërvjelltë Dhe ndihesh krenar Që nuk ia var asnjë studenti Që i…

Ç’nder!
Të jesh student
E kam fjalën të jesh i tillë,
Jo të të thonë kështu
Kur kalon klasën ma para
Dhe bën glasën
Mu në libra, kur ka,
Mu në leksione, orë mësimi,
Mu në pedagogë të ndershëm, të drejtë e të zhdërvjelltë
Dhe ndihesh krenar
Që nuk ia var asnjë studenti
Që i vete djersa në ulluk
Nga të mësuarit, ose te paktën
Nga të lexuarit
Ç’turp!

9 korrik 2006

Lini një Përgjigje